płatności Autopay

TYGIELEK DO PARZENIA KAWY 700ml KiNGHOFF KH-1208

Symbol: KH-1208

Tygielek 0,7L wykonany ze stali nierdzewnej firmy KINGHOFF

Dostępność: Duża dostępność
26.72
26.72
szt.
Zamówienie telefoniczne: 535301060 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
12
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 12
  • Poczta Polska 15
  • Poczta Polska (Pobranie) 20
  • Kurier (Pobranie) 20
  • Kurier 35

Tygielek wykonany ze stali nierdzewnej firmy KINGHOFF.
Wykonanie: stal nierdzewna.
Pojemność: 700 ml.
Aby ułatwić nalewanie posiada wyprofilowany "dzióbek".
Idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka.
Łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu.
Nadaje się do mycia w zmywarce.
Wykonany z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.
Może być stosowany na kuchence gazowej, elektrycznej, halogenowej, ceramicznej z wyjątkiem płyt indukcyjnych.
Wymiary: średnica dna ok. 8 cm

Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki"). 

 Składniki

- 1 łyżka drobno zmielonej kawy

- 1 szklanka wody

- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,

- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)

Sposób przygotowania

Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!

Parametry:

Dane producenta

PRAJO Sp. z o.o. Spółka Komandytowa
Aleja Katowicka 60
05-830 WOLICA
Poland

885209555
sklep@prajo.eu

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: